Forum Deskorolka, fingerboard, snowboard Strona Główna
POMOC Rejestracja SzukajFAQ UżytkownicyGrupy Zaloguj
**Ollie** pytania, dyskusje, problemy
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Odpowiedz do tematu    Forum Deskorolka, fingerboard, snowboard Strona Główna » Tricki Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
**Ollie** pytania, dyskusje, problemy
Autor Wiadomość
Barej
Administrator

Post **Ollie** pytania, dyskusje, problemy Odpowiedz z cytatem
Masz problem z ollie? Napisz tutaj!

Połóż stopę na tailu tak aby na desce najlepiej były 2 palce. Druga nogę kładziemy w odległości około 15-20 cm od stopy leżącej na tailu. Następnie uderzamy w koniec naszej deski ( im mocniej tym większa szansa ze ollie będzie wyższe ), tail ma dotknąć ziemi na tyle mocno abyśmy mogli usłyszeć odgłos uderzenia. Teraz staramy sie wyskoczyć jak najwyżej ( na początku trudno jest wyskoczyć ale z czasem robi sie to łatwiejsze). Od razu jak skaczemy jednocześnie jedną stopę unosimy do nose`a (przód deski) tak aby ta pocierała o papier. Gdy już jesteśmy w powietrzu wyrównujemy deskorolkę równolegle do ziemi prostując przednią nogę. Teraz staramy się jak najdłużej utrzymać taką pozycję - od tego zależy długość naszego skoku.
Gdy już widzimy, że ziemie jest coraz bliżej delikatnie prostujemy nogi oraz plecy - to zapewni nam lepszy wygląd triku.

Ostatnio zmieniony przez Barej dnia Wto Kwi 22, 2008 09:18, w całości zmieniany 2 razy
Wto Kwi 15, 2008 16:45 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Reklama

Wto Kwi 15, 2008 16:45
Rojew
Mega Pro Skate

Post Odpowiedz z cytatem
A ja umiem ollie;P

Wto Kwi 15, 2008 20:36 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Barej
Administrator

Post Odpowiedz z cytatem
Rojew napisał:
A ja umiem ollie;P

A z jazdy umiesz? Czy tylko z miejsca?

Szczerze mówiąc to ja zacząłem pracować nad ollie z jazdy bo faktycznie... Z miejsca to tylko dla szpanu:/ .
Sro Kwi 16, 2008 15:37 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Rojew
Mega Pro Skate

Post Odpowiedz z cytatem
Wiesz co już mi pomału z jady zaczyna wychodzić

Pią Kwi 18, 2008 19:45 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sitara
Moderator

Post Odpowiedz z cytatem
Tak serio to powinno się uczyć odrazu w jazdy mi już całkiem wychodzi ale trzeba ciągle je szliwowaćżęby było jeescze lepsze i Barej włącz emitokony :]

Denerwują mnie ludzie którzy piszą rzeczy o których nie mają zielonego pojęcia .
Nie Kwi 20, 2008 15:29 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Barej
Administrator

Post Odpowiedz z cytatem
kliknij POST REPLY to jest tryb odpowiedzi gdzie są "uśmieszki" itp. w trybie szybkiej odpowiedzi tego nie ma Smile
Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Mr. Green Neutral

jakby coś było niejasne to:
http://www.wrzuta.pl/obraz/xOi5eFTSJZ/bez_tytulu
Nie Kwi 20, 2008 15:37 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Rojew
Mega Pro Skate

Post Odpowiedz z cytatem
Sitaraaaaaaaaaaaaaa....załamujesz mnie to nawet ja wiedziałem że w trybie szybkiej odpowiedzi nie ma emot!Very Happy:

Nie Kwi 20, 2008 16:53 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sitara
Moderator

Post Odpowiedz z cytatem
mój błąd sorry , rojew nie musisz nabijać ... jak będziesz tak pisał "często" to Ci wykasuje głupie posty ; s
Nie Kwi 20, 2008 17:07 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tony hołk
Gość

Post How to ollie Odpowiedz z cytatem
moim zdaniem powinno się uczyć ollie z miejsca a potem próbować z jazdy. (ja tak zrobiłem i teraz umiem z jazdy, oczywiście jeszcze to doskonale) większość skaterów boi sie od razu próbować ollie z jazdy dlatego lepiej jest uczyć się ollie z miejsca dla przełamania strachu i później jak nauczymy się skakać z miejsca i opanujemy strach to możemy zacząć trenować ollie z jazdy Laughing Smile

EDIT by admin: Poprawiłem błędy
Nie Kwi 20, 2008 17:08
Barej
Administrator

Post Odpowiedz z cytatem
Ollie z miejsca raczej nie przełamie strachu nad ollie z jazdy Smile. Lepiej jest zacząć od razu z jazdy
Pon Kwi 21, 2008 18:44 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Rojew
Mega Pro Skate

Post Odpowiedz z cytatem
Moim zdaniem lepiej z miejsca żeby wiedzieć jak się ustawić w jeździe ponieważ w jeździe trzeba to zrobić sprawniej.Sami[barej sitara] zaczynaliście od ollie z miejsca.

Pon Kwi 21, 2008 21:03 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Barej
Administrator

Post Odpowiedz z cytatem
Wiem, może i masz trochę racji... Nauka ruchów do ollie...OK...Ale wszędzie mówią, że lepiej z jazdy no bo faktycznie ollie z miejsca do niczego się nie przydaje...
Wto Kwi 22, 2008 07:49 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Rojew
Mega Pro Skate

Post Odpowiedz z cytatem
No w sumie racja nie przeskoczysz nim przez przeszkode ollie w jeździe jest sporo trudniejsze.

Wto Kwi 22, 2008 09:00 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Barej
Administrator

Post Odpowiedz z cytatem
no jest trudniejsze to prawda ale kto powiedział, że jazda na desce jest łatwa?
Wto Kwi 22, 2008 09:03 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Rojew
Mega Pro Skate

Post Odpowiedz z cytatem
Lewandowski
Very Happy joke Arrow po prostu chciałem to podkreślić Rolling Eyes

Ostatnio zmieniony przez Rojew dnia Nie Kwi 27, 2008 20:35, w całości zmieniany 1 raz
Wto Kwi 22, 2008 09:05 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wto Kwi 22, 2008 09:05
Odpowiedz do tematu    Forum Deskorolka, fingerboard, snowboard Strona Główna » Tricki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5
Skocz do: